Waarom investeren? Laat je vermogen niet stil staan!

We hebben meer spaargeld dan ooit. Op de bank doet je spaargeld niet zoveel vanwege de lage rente. Dan kun je beter je geld investeren. Maar waarom zou je dat doen en wat levert het op? Graag leggen we je uit waarom investeren een geweldige manier is om je vermogen te laten groeien!

Hoe werkt investeren?

Als je investeert, dan wil je rendement. Door te investeren steek je je geld in een bepaald bedrijf of product met als doel een mooie rente te behalen. Zo wordt je vermogen steeds groter, zonder dat je actief aan werk bent. Investeren kent vele vormen, maar dit doel is dus altijd hetzelfde. Het risico dat je loopt dan weer niet.

Aandelen

De meest bekende en populairste vorm van investeren zijn beleggingen in aandelen. Je koopt als het ware een deel van een bedrijf voor een bepaalde waarde, met het doel om dit aandeel voor een hogere prijs in de toekomst te kunnen verkopen. De beurs bepaalt uiteindelijk hoeveel het aandeel op het moment van kopen waard is en wat iemand ervoor wil geven. De koers wordt beïnvloed door alle gebeurtenissen in de wereld samen met vraag en aanbod. Is er een oliecrisis in Saoedi Arabië? Kans dat je aandelen in Shell minder waard worden. Maar als je die nog niet hebt is het de uitgelezen kans om dan juist aandelen te kopen van aandeelhouders die van hun aandelen af willen omdat ze in de toekomst weer gaan stijgen als die crisis voorbij is. Ook kun je bij dividendaandelen jaarlijks een aardige winstdeling ontvangen.

Edelmetalen

Door op de beurs in edelmetalen te investeren, ben je zeker van een mooi rendement. Het ligt er alleen wel aan welk edelmetaal je koopt. Goud is vaak wat veiliger dan bijvoorbeeld zilver. Maar onthoud dat hoe hoger het risico dat je loopt, hoe hoger je rendement is dat je ontvangt.

Vastgoed

Zoek je juist een investering voor de lange adem met een hoog rendement? Dan is vastgoed allicht aantrekkelijk voor je. Door het opkopen van vastgoed kun je aardige winsten maken. Dat kan door een beleggingspand te kopen en te verhuren, maar ook door het voor een hoger bedrag te verkopen dan waarvoor je het hebt gekocht. Vastgoed is een investering met een laag risico, want het is behoorlijk waardevast.

Crowdfunding

Je kunt niet alles alleen. Door de hulp van vele geldschieters in te schakelen kun je behoorlijk wat projecten realiseren. Zijn deze projecten bedoeld om iemand uit liefdadigheid te hulp te schieten of wordt er geen winst gemaakt? Dan zijn de bedragen die mensen geven niet bedoeld om rendement op te halen. Anders is dit als het bijvoorbeeld een bedrijf betreft dat wegens uitbreidingen geld nodig heeft en hiervoor niet naar de bank kan. Dan willen investeerders een puntje rente van de taart.

Obligaties

Op zoek naar minder risico en ook iets minder inspanning met het oog op de koersen? Dan is het handig eens te kijken naar obligaties. Een obligatie is eigenlijk een lening die een bedrijf bij je aangaat om hun plannen te kunnen realiseren. Als jij en honderden andere investeerders geld lenen, dan kan het betreffende bedrijf groeien. In ruil daarvoor krijg jij jaarlijks rendement op het door jouw uitgeleende geld en natuurlijk de aflossing van de lening. Er zijn genoeg obligatieprojecten te vinden om in te investeren!

Deel dit bericht op social media

Vragen? Die horen we natuurlijk graag!

Of stuur ons een bericht