Obligaties zijn in feite leningen die de overheid, ondernemingen of instellingen aangaan bij vermogende partijen. Deze partijen krijgen daar rente en een schuldbewijs voor terug die verhandelbaar is. Elke instantie heeft namelijk wel eens een financiële steun in de rug nodig om hun projecten te doen slagen. Zeker als je net begint. Waarom zou je je dan wagen aan een traditionele manier van financieren waar veel papierwerk voor nodig is, als je ook gewoon het heft in eigen hand kunt nemen? Als een bedrijf geld nodig heeft voor een investering kan het door het uitgeven van een obligatielening aan de financiering komen.

De oplossing zit hem in het woord zelf. Crowd: ‘de menigte’ en funding: ‘financieren’. Een menigte financiert dus jouw project of onderneming en wordt hiervoor warm gemaakt door een campagne die je organiseert. Het is een alternatieve wijze om een project of onderneming te doen slagen. Obligaties uitgeven is hier een hele succesvolle manier van.

Met obligaties kunnen startups, scale-ups, overheden en instellingen hun plannen realiteit zien worden. Je kunt er namelijk de innovatie binnen je bedrijf mee financieren. Denk aan die ene heftruck die jij nog nodig hebt in het magazijn achter je online winkel of het inrichten van een complete webshop die eindelijk van de grond komt.

De Autoriteit Financiële Markten is er niet voor niets. Zij houdt in de gaten dat alles in de financiële wereld eerlijk en op een transparante manier werkt. Voor jou als onderneming belangrijk, maar ook voor ons.

Soms vallen effecten zoals obligaties buiten het toezicht van de AFM. Dan spreken we van een vrijgestelde belegging. Zodra jouw obligatie zich buiten het toezicht van de AFM begeeft, moet dit duidelijk aan de investeerders worden medegedeeld. Zo komen zij niet voor verrassingen te staan. Geef je aan minder dan 150 personen obligaties uit of is het bedrag onder de € 100.000,-, dan heb je kans dat de AFM er geen toezicht op heeft. Het is aan te raden dat altijd even goed te onderzoeken voordat je van start gaat.

Voordat jij als ondernemer je schoenen aantrekt om de financiële markt te betreden, moet je eerst aan de prospectusplicht voldoen. Alleen als jouw obligatie buiten het toezicht van de AFM plaatsvindt, is een prospectus niet nodig. In een prospectus leg jij je de voorwaarden van je obligaties op tafel en speel je open kaart met je investeerders. Die willen natuurlijk weten waar ze aan toe zijn en met wie ze in zee gaan.

De mogelijkheden zijn bijna eindeloos, maar denk wel realistisch. Hoeveel heb je nodig? Je kunt maximaal 5 miljoen aan obligaties via ons uitgeven. Maar met iets minder wil het vast ook wel lukken, toch?

Met een emissie geef je nieuwe aandelen of obligaties uit voor als je onverwachts meer financiering nodig hebt dan in eerste instantie berekend. Zo weet je zeker dat jij je bedrijfsplannen kunt realiseren met het juiste kapitaal.

Elke ondernemer of vastgoedbelegger welke opzoek is naar vers kapitaal. Heeft kapitaal dan een houdbaarheidsdatum? Met vers kapitaal bedoelen we eigenlijk meer het geld dat groeit. Een belegger wil immers niet dat zijn of haar geld stilstaat. Met vers kapitaal kunnen bedrijven buffers opbouwen, financiële klappen opvangen en gezond blijven.

Een investeerder kan uiteindelijk iedereen zijn. Maar in het begin kennen nog niet zoveel mensen je plannen. Al helemaal niet jouw ondernemersdrive die ervoor gaat zorgen dat die plannen slagen! Je zult dus eerst in je eigen netwerk aan de slag moeten. Denk hierbij aan vrienden en familie, maar bijvoorbeeld ook je zakelijk netwerk of werknemers. Dat laatste klinkt misschien gek, maar hoe krijgen werknemers nou een betere band met hun werkgever, dan dat zij er mede financieel verantwoordelijk voor zijn? Juist! Na je eigen netwerk, gaan we proberen uit te breiden. Stap voor stap. Ken je Neil Armstrong nog?

Een logische vraag, vinden wij zelf. Je wilt immers weten waar je aan toe bent voordat je begint. UpSweeper is al verkrijgbaar vanaf € 399,- per maand. Hiervoor krijg je een eigen website waar je jouw obligaties kunt pitchen en wordt alle administratieve rompslomp door ons gedaan. Zo kun jij je bezig houden met ondernemen.

Dan is het tijd om ons aan je voor te stellen. Wij zijn UpSweeper, hét platform dat jouw helpt obligaties uit te geven aan je potentiële investeerders. Wij zijn gek op ondernemers die geloven in hun toekomst. Want eerlijk is eerlijk: ondernemers zijn de toekomst. Het doet ons pijn om dromen te zien vervagen alleen maar omdat de financiering ervoor niet rond komt. Wij helpen je aan een website waar jij jouw obligaties kunt promoten en investeerders kunt overtuigen van jouw meerwaarde! Leer je ons eenmaal kennen, dan zul je ons niet snel vergeten. Beloofd.

Laten we het anders zeggen. Wij doen het werk. Meld je bij ons aan en wij regelen de rest. Wie kon de was ook alweer doen?

Vragen? Die horen we natuurlijk graag.

Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op:

we bespreken graag wat we voor u kunnen doen.