Investeren in edelmetalen, gouden bergen en dalen

Veel investeerders zien beleggen als leven met de koersen en hopen zo hoog mogelijke winsten behalen. Dat is jammer want beleggen is zoveel meer dan aandelen of obligaties. Wist je dat je ook kunt investeren in edelmetalen? Dat is een relatief veilige investering waarbij het risico vrij laag is. Wij vertellen je graag waarom dit nou juist zo interessant is!

Wat zijn edelmetalen?

Natuurlijk leggen we je eerst even uit wat edelmetalen zijn. Het is niet alleen goud dat er blinkt. Denk bij edelmetalen ook aan platina, zilver, ruthenium, osmium, iridium, palladium en het bijzonder witte rhodium. Deze metalen zijn zeldzaam, hebben prachtige looks en dat maakt ze erg gewild. Op de beurs wordt er veel in edelmetalen gehandeld en dát maakt deze investering nou juist zo interessant!

Rendement

Op je belegging in edelmetalen kun je een geweldig rendement behalen omdat de waarde ervan per metaal kan fluctueren. Zo is goud wat minder risicovol dan zilver. Als de markt van aandelen, obligaties en andere investeringen een daling inzetten, dan kiezen veel investeerders voor edelmetalen. Een veilige haven om aan te meren. Zoek je de stabiliteit van goud als het stormt op de beurs? Je kunt de prijs hiervan elk moment van de dag inzien, zeven dagen per week, daar waar bij andere aandelen de beurs na een bepaalde tijd gesloten is.

Spreid je portefeuille

Als je gaat investeren in edelmetalen, zorg dan voor een gespreide portefeuille. Zeker in tijden van economische tegenwind zoeken veel beleggers een solide portefeuille en daarin is het essentieel te spreiden met meerdere bedragen over meerdere beleggingen. Zo loop je minder risico als een effect minder waard wordt.

Hoe wordt de prijs bepaald?

Hoe bepaalt de markt hoeveel een edelmetaal waard is of kost? Dat wordt gedaan met de spotprijs. En dat is niet een koopje in de winkel natuurlijk. Deze prijs gaat de hele dag door op en neer. De spot staat dus voor het moment dat je het edelmetaal koopt. Je kunt dus edelmetalen met een lagere spotprijs kopen en voor hoger verkopen. Soms zelfs op dezelfde dag. Een knappe investering dus!

Deel dit bericht op social media

Vragen? Die horen we natuurlijk graag!

Of stuur ons een bericht