Crowdfunding, de kracht van samen financieren

Je kunt niet alles altijd maar alleen doen. Soms heb je een beetje hulp nodig. Dan kan crowdfunding een krachtig middel zijn om financiële bruggen te bouwen tussen dromen en werkelijkheid. Door een crowdfundingcampgne te starten, kun je veel bereiken. Hoe? Daar vertellen we je gauw meer over!

Zo werkt crowdfunding

Je ziet het wel eens in het nieuws voorbijkomen: er is iemand iets ernstigs overkomen en om er weer bovenop te komen is geld nodig. De persoon zelf en de familie hebben dat geld helaas niet en doen een beroep op ieders vrijgevigheid. Vaak met verbluffende resultaten. Dát is crowdfunding in de notendop. Nu kan dat zo vrijblijvend in persoonlijke sfeer. Ons kent ons. Maar wist je dat je zakelijk ook crowdfunding kunt inzetten om je financiële doelen te behalen?

De particuliere en zakelijke crowdfunder

Crowdfunding, de kracht van samen financieren
Omdat je crowdfunding ook op zakelijk gebied kunt inzetten, is het belangrijk eerst het verschil tussen beide vormen uit te leggen. Als jij als particulier een crowdfundingcampagne opzet om zoveel mogelijk geld op te halen, heb je daar verder geen groeimotivatie bij. Kortgezegd: je wilt alleen hetgeen waarvoor je geld verzamelt oplossen of verhelpen, maar er niet beter van worden. Ondernemers en organisaties gebruiken crowdfunding echter in positieve zin om groei te realiseren en uiteindelijk winst te behalen. Zo zien de geldverstrekkers dat dus ook.

Rente en aflossing

Omdat in zakelijke sfeer het uitgangspunt van de partij die geld nodig heeft anders ligt, is dat bij de mensen die geld géven ook zo. Zij geven dan alleen het geld om er zelf ook beter van te worden. En daar is natuurlijk niks verkeerds aan want zij geven uiteindelijk het bedrijf de financiële boost en vertrouwen die het nodig heeft om groei te realiseren. Bedrijven geven dus in crowdfunding al gauw iets terug.

Obligaties

Een hele sterke en krachtige vorm van zakelijke crowdfunding zijn obligaties. Bedrijven lenen dan geld van particulieren en andere investeerders tegen een relatief hoge rente. Ook lost het bedrijf het binnengehaalde bedrag af zoals je bij een lening hoort te doen. Waarom dit wordt verstaan onder crowdfunding? Omdat het meerdere partijen zijn die als ‘crowd’ investeren in een bedrijf of project.

Rendement

Door in crowdfunding te investeren, laat je je vermogen bewegen en uiteindelijk zichtbaar groeien. Het risico is relatief laag. Daarom wordt het gezien als een veilige manier van investeren. Het rendement is in vergelijking met het risico dat je loopt dus heel aantrekkelijk. De rente op crowdfundingprojecten kan namelijk oplopen tot wel 8% op jaarbasis! Dat is een stuk hoger dan wat je voor je spaarrekening krijgt op de bank, nietwaar?

Gunfactor

Natuurlijk investeren beleggers graag in grote, gerenommeerde bedrijven met al een aardige staat van dienst. Maar die geven meestal minder rendement omdat de investeerders toch bijna geen risico lopen. Maar er zijn ook investeerders die obligaties kopen van lokale ondernemers om hun buurt en stad een stukje levendiger te maken. Dat is een gunfactor die niet altijd het rendement van de belegger ten goede komt, maar wel dromen kan laten uitkomen.

Wil jij investeren in obligaties en gaat jouw interesse uit in deze vruchtbare vorm van crowdfunding? Werp dan eens een blik op het aanbod van onze partners. Daar kun je projecten en organisaties vinden die perfect passen bij jouw doel en idealen. Zelf obligaties uitgeven? Neem dan contact op met experts die je daarmee kunnen helpen.

Deel dit bericht op social media

Vragen? Die horen we natuurlijk graag!

Of stuur ons een bericht